Guido Szarka Fedor


Kalligrafikus akvarell és tusrajzai különleges hangulatot árasztanak. Munkái intim, személyes alkotások, a lélek kis metamorfózisai.


Ő csak dobol az erdőben, ahogy az a Guido jelentése szerint, egy erdőből jött embertől telik. A ritmus íve elszáll a szélben, visszhangozzák a fák, továbbperdítik a levelek, de eljut másokhoz, akik meghallják, és talán válaszolnak rá. Csak azt tekinti feladatának, hogy hangokat adjon ki, az, hogy kitől jön a válasz és mikor, az már sorsszerűen történik.

A zene hatása, a közben megélt meditáció indítja útjára az ecsetet, melynek lendületes, érzékeny ívei adják az alapot, a kalligrafikus jelet, mely önmagában beszédes. Egyenes, hajlás, önmagába csavarodó visszatérés, fátyolként tovalobogás, semmibe mosódás. A japán, Távol-keleti írásművészet, mint valami rejtett bölcsességet hordozó, rendteremtő elem épül be az alkotásaiba.

1974-ben született Szentesen (Magyarország). Már a gimnáziumi évei alatt intenzíven foglalkozott rajzolással, festészettel.
Érettségi után Budapesten tanult, mint Dekoratőrképzős, Színitanodás és Corvin Rajziskolás.
1996-tól a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója, képgrafika szakon, König Róbert osztályában. Mesterei Kiss Tibor, Somorjai Kiss Tibor és Baranyay András voltak.
2000-ben a Hágai Királyi Képzőművészeti Akadémia ösztöndíjasa.
2001-ben Képgrafikus-művészként diplomázott.

Azóta rendszeres kiállítója a magyarországi kiállítótermeknek, performance-okat csinál, pantomimezik, szenvedélyévé váltak a ritmushangszerek.

BIO

Munkáit több csoportos és önálló tárlaton láthatták az érdeklődők.


További művészek